Cerrar

es | val   

La Diputació i la Universitat de València fomenten l'emprenedoria en xicotets municipis a través de Emprén Rural

UVemprén

UVemprén

Publicado el jueves, 25 de febrero de 2021 a las 11:01

La Delegació de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la despoblació de la Diputació de València i la Universitat de València (UV), amb el suport de Divalterra i CEEI València, han posat en marxa la segona edició de la iniciativa Emprén Rural, un programa intensiu de formació en emprenedoria rural per a estudiants universitaris amb beques i pràctiques en empreses, ajuntaments i mancomunitats de la província de València en municipis de menys de 3.000 habitants.

L’objectiu d’aquesta sessió era informar, de les característiques i possibilitats que ofereix UVemprén Rural, un programa que té com a finalitat principal oferir formació per aprendre metodologies innovadores, conèixer l’entorn on aplicar l’aprés i, en definitiva, combatre la despoblació fomentant una economia ecosostenible.

Durant el matí d'este dimecres, a través de videoconferència, el diputat provincial Ramiro Rivera i la vicerectora d'Ocupació i programes formatius de la UV, Adela Valero, han presentat UVEmprèn Rural 2021 a més de 50 representants d'entitats locals de la província interessats en la iniciativa.

Este programa està dirigit a estudiants matriculats en estudis oficials de grau, màster o doctorat de la UV durant el curs acadèmic 2020/21, i seleccionarà les millors iniciatives emprenedores i idees de negoci aplicables a l'àmbit rural. Els projectes presentats hauran d'estar alineats amb els objectius i metes de desenvolupament sostenible (ODS 2030).

A través de Emprén Rural, les persones que presenten les millors iniciatives podran accedir a un programa intensiu de formació en emprenedoria rural i realitzar pràctiques en empreses, ajuntaments i mancomunitats de la província de València en municipis en risc de despoblació per a madurar d'esta manera els seus projectes d'empresa.

Tal com establixen les bases reguladores del programa, gràcies a l'aportació de la Diputació de València les pràctiques estaran remunerades amb 1.000 euros mensuals, i tindran una duració d'entre un i tres mesos, a jornada completa, entre juny i desembre de 2021.

La primera edició d'esta iniciativa, llançada a l'estiu de 2020, va captar l'interés de 40 entitats locals i quatre empreses de zones rurals de la província, que van oferir un total de 61 places per a acollir estudiantat en pràctica.

Entre les candidatures presentades per l'alumnat, es van seleccionar les 10 millor valorades per a participar en el programa, que ha donat lloc a la posada en marxa efectiva d'una empresa sota el format de cooperativa de serveis professionals, mentre que altres cinc projectes de negoci continuen madurant en la incubadora de UVEmprèn.

En l’acte han participat més de quaranta alcaldes, Agents de Desenvolupament Local i altres representants d’empreses i entitats locals, que han manifestat el seu interés en participar en el programa, la convocatòria del qual estarà oberta fins al 5 de març de 2021.

5
1.483 visitas

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar