Cerrar

es | val   

L'ajuntament d'Alcoi anuncia noves ajudes per als sectors productius afectats per la Covid

Nuevas ayudas del Ayuntamiento de Alcoy

Alcoi destinarà més 1,1 milions d'euros per a tres programes d'ajudes: Pla Parèntesi II, Reactiva Alcoi 2021 i Consolidació d'Empreses

Ajuntament d'Alcoi

Ajuntament d'Alcoi

Publicado el lunes, 12 de abril de 2021 a las 10:04

El Consell Econòmic i Social d’Alcoi es va reunir ahir per valorar les noves ajudes que l’Ajuntament d’Alcoi aprovarà en breu per ajudar als sectors productius, destinant més d'1,1 milions d’euros a tres programes diferents.

El primer és el Pla Parèntesi II. Una vegada finalitzat el Pla Parèntesi I per ajudar als sectors més afectats per les mesures de restricció per fer front a la COVID i que ha beneficiat a més de 320 autònoms i micropimes de sectors com hostaleria, gimnasos, cultura, turisme, etc., amb una ajuda de 2000 euros i 200 euros per cada treballador contractat, que ja han estat pagades, s’ha acordat destinar 700.000 euros més del pressupost destinat i que no s’ha utilitzat a la primera convocatòria per ampliar aquesta ajuda a altres sectors, concretament a 23 noves activitats econòmiques com comerç roba i calçat, perruqueries i altres tractaments, tintoreries, comerç de periòdics i papereria, etc. (adjuntem el llistat complet). També podran accedir a aquest pla les empreses dels sectors compresos en el Pla Parèntesi I i que van quedar fora per tindre més de 10 treballadors.

A més, es duran a terme unes ajudes a la creació de microempreses ‘Reactiva Alcoi 2021’ amb l’objectiu de donar suport a la creació d’empreses a la nostra ciutat. Aquesta ajuda consisteix en una subvenció a fons perdut a empreses creades entre setembre de 2019 i maig de 2021. Les empreses creades en aquest període podran tindre una ajuda de fins a 3000 euros per a les ubicades a qualsevol zona d’Alcoi i de 6.000 euros si l’empresa s’ha instal·lat al barri de Batoi o del Centre d’Alcoi. A aquestes ajudes es destinen un total de 250.000 euros que podran ampliar-se en funció de les necessitats.

El tercer programa acordat serà per la consolidació d’empreses. Les ajudes estaran destinades a fer costat a la consolidació i creixement d'empreses creades als últims 5 anys, amb un import de 2.000 euros per empresa per a finançar despeses de transformació digital, investigació de mercats, millora posicionament de l’empresa, millores gestió empresarial, etc. Es destinen a aquesta línia un total de 250.000 euros que podrà ampliar-se en funció de les necessitats.

L'Ajuntament d'Alcoi va estar des del primer moment costat de la ciutadania des de la declaració de l’Estat d’Alarma a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19, amb mesures socials i econòmiques extraordinàries per tal d'atendre les noves necessitats que es van manifestar i durant 2020 es van destinar vora 900.000 euros a les ajudes 'ReactivAlcoi' per tractar de compensar la reducció d'ingressos, facilitant liquiditat a les empreses alcoianes per a contribuir al compliment de les seues obligacions empresarials així com per al manteniment de l'activitat i de l'ocupació. En 2021 es destinaran 2,5 milions d’euros més en col·laboració amb altres administracions perquè ningú es quede arrere en aquesta complicada situació.

«Sabem que estem vivint una situació complicada per això des de l’ajuntament estem dedicant tot el nostre esforç per tractar d’ajudar al nombre més gran de persones possible i tractar que cap sector afectat es quede fora de les ajudes tal com ens vam comprometre. També cal donar suport a la gent emprenedora que ha creat empreses i han decidit fer una inversió, així com ajudar a la consolidació de les creades en els darrers cinc anys propiciant la seua transformació digital, cosa que els permetrà millorar la seua eficiència. És important destacar també que aquestes tres línies d’ajudes han estat aprovades pel Consell Econòmic i Social que el formen tots els partits polítics de la corporació i les associacions empresarials, comercials, sindicats i centres educatius entre d’altres», ha afirmat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés qui indica que «des del primer moment ens vam bolcar en ajudar i crear ajudes per a tots i totes els qui han patit els efectes de la crisi provocada per la pandèmia i així seguirem. Sabem que moltes persones han vist reduïda o eliminada la seua possibilitat d'obtenir ingressos per això hem fet i seguirem fent tot el possible perquè quan s’aproven les ajudes, les puguen obtenir de forma pràcticament immediata».

Fuente original del contenido:

Ayuntamiento de Alcoy  
https://www.alcoi.org/es/portada/noticias2/noticia_1693.html  

5
2.586 visitas

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar